Berenjena, espinaca y garbanzos eli munakoiso-pinaatti-kikhernevuoka ja murtovarkaita


Tänään on Fiesta nacional de España eli Espanjan kansallispäivä. Vietimme sitä pyöräilemällä kaupunkiin, nauttimalla menú del dían ravintolassa ja kierrellen Parque de las Nacionesissa kanojen ja ankkojen seurassa koputeltuamme ensin turhaan museoiden suljettuja ovia. Mietin, että miten nämä ihanat pikku tiput pärjäisi meidän terassilla, jos muutaman ottaisi mukaan.


Tällä viikolla meillä on ollut aikamoinen mylläkkä, sillä meillä kävi murtovarkaita yhtenä yönä meidän nukkuessa. Mukaan lähti kaikki arvokas ja myös kaikki ei niin arvokas, joka kuitenkin meille oli tärkeää. Onneksi vakuutusyhtiö toimi nopeasti, ja olemme saaneet täällä monelta ihmiseltä apua, joten arki jatkuu ihan normaalisti. Mutta onhan tämä, kun nyt pitäisi lähteä ostamaan kaikenlaista uutta vakuutusrahoilla, vaikka aikaa saisi käytettyä moneen muuhunkin asiaan.

Murtovarkaat tulivat sisään niin hiljaa, että meidän perhe nukkui autuaasti viereisessä huoneessa, kun talo tyhjennettiin. Aika kuumottava ajatus. Varkaat olivat tulleet avaimilla sisään, ilmeisesti ongittuaan avaimen verkko-oven raosta tiskipöydältä jollakin pitkällä koukulla. Kuulemma tätä tapahtuu. Aamulla ensi järkytyksen keskellä soitimme poliisit, jotka tulivat pikaisesti tilanteen tarkastamaan. Myöhemmin täällä kävi vielä tutkintayksikkö tekemässä omat tutkimuksensa. Poliisiasemalla käyntiin meni useampi tunti jonotuksineen, ja tuloksena on kuusisivuinen rikosilmoitus. Mutta positiivista on, että nyt tiedämme, että täällä Espanjassa meidän perhe nukkuu erittäin sikeästi ja hyvin, emmekä edes pieniin ääniin heräile, eikä tämän selvittämiseen tarvittu mitään älysormusta tai terveyssovellusta - pelkät murtovarkaat riitti. Ja lisäksi olemme oppineet, että jokainen lukko, myös terassin lukot ja metalliset laskuovet, lukitaan aina, vaikka käväisisi vain uima-altaalla. Laskin, että lukkoja on yhteensä 10, joten aika moinen avainten vääntelyhän siinä on.


Tämän illan aiheena siis lohturuoka, joka on erityisen sopiva hetkiin, kun on käynyt murtovarkaita: munakoiso-pinaatti-kikhernevuoka eli berenjenas, espinaca y garbanzos (tämä on sukua sevillalaiselle pinaatti-kikherneruualle, mutta siitä laitan reseptin myöhemmin, kun en saanut kunnon kuvaa pimenevässä illassa, kun tein sitä yksi päivä)

oliiviöljyä
sipuli
2 valkosipulin kynttä
200 g pinaattia
200 g keitettyjä kikherneitä
nippu basilikaa
suolaa
pippuria

1 munakoiso

3 rkl pestoa
1,5 dl ruokakermaa

juustoraastetta (määrä ja laatu lohtutarpeen mukaan: mozzarellaa, emmentalia...)

Viipaloi munakoiso ohuehkoiksi viipaleiksi, suolaa ja jätä itkettymään.
Kuullota sipulit öljyssä 5 min, lisää pinaatti, kuullota hetki, lisää keitetyt tai purkkikikherneet ja basilika, kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Huuhtaise ja kuivaa itkettyneet munakoisot ja paista kevyesti öljyssä.
Sekoita kerma ja pesto keskenään.
Lado vuokaan kaksi kerrosta munakoisoja, pinaatti-kikherneseosta ja juustoa, kaada päälle pestokerma ja kuorruta juustoraasteella.
Paista 20 min 200 asteessa.


Buen provecho!

Kommentit

  1. No huhhuh. 😛😜 Herkku resepti kyllä! Ruoan nimeksi joku Berenjena, espinaca y garbanzos de ladrón

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Delfiinejä ja linssipihvejä

Kasvispaellaa Valencian paivänä ja tästä alkaa matkamme