Delfiinejä ja linssipihvejä


Aika rientää ja blogi ei päivitykään itsekseen, kuten kuvittelin. Viimeaikoina olemme tehneet Espanjasta seuraavia huomioita: Arki on arkea Espanjassakin. Talvi on talvi Espanjassakin (eli on kylmää). Halvat autot on huonoja Espanjassakin ja kalliit autot on kalliita (eli emme ole vielä löytäneet matkailuautoa). Ja ennen kaikkea se, että arki on arki Espanjassakin.


Kaikkea kivaa ja muutakin kuin arkea on meidän elämään kuitenkin sisältynyt aina välillä. Retkeilleet olemme toistaiseksi vain lähialueilla ja tutustuneet moniin kaupunkeihin ja kyliin. Yksi ihanimmista kohteista täällä on Tabarcan saari, joka on Espanjan pienin asuttu saari: siellä asuu vakituisesti noin 60 ihmistä. Ennen 1700-lukua saarta asuttivat tarinoiden mukaan merirosvot. 1700-luvulla espanjalaiset rakensivat ruutukaavaan saaren toisen puolen ja antoivat sille nimen Nueva Tabarca. 1700-luvun henki on vielä aistittavissa pienessä kylässä. Toinen puoli saaresta on rakentamaton majakkaa ja entistä vankilaa lukuun ottamatta ja saari ja sitä ympäröivä merialue on suojeltu. Saaren kujat ovat ihastuttavia, vesi erityisen kirkasta ja luonto karuine kasveineen ja harvinaisine lintuineen hyvin kaunis.


Parasta reissulla oli kuitenkin delfiinit, joita näimme matkalla. Meille kaikille, lapsille ja aikuisille, delfiinin tapaaminen Välimeren lämpimissä aalloissa oli aivan unohtumaton kokemus. Delfiinit ovat  mitä hienoimpia eläimiä ja niiden eloa vapaana meressä oli ihanaa seurata. 


Päätin vielä jakaa muutamia ajatuksia tänne blogiin, koska haluan, että meille jää ajasta  täällä ainakin reseptit talteen, jos ei muuta. Siksi tässä arkista arkisempi, mutta erinomainen resepti, joka onnistuu niin Suomessa kuin Espanjassa: linssipihvit vihreistä linsseistä

4 dl vihreitä linssejä keitettynä 30 min
sipuli hienonnettuna ja kuullotettuna öljyssä
2 dl juustoraastetta (vegaaniversioon laittaisin gramjauhoja, hieman kasvimaitoa ja ravintohiivaa)
2 dl kaurahiutaleita
2 dl gluteenittomia jauhoja
tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset, anna vetäytyä. Pyörittele pihveiksi ja paista pannulla runsaassa öljyssä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Berenjena, espinaca y garbanzos eli munakoiso-pinaatti-kikhernevuoka ja murtovarkaita

Kasvispaellaa Valencian paivänä ja tästä alkaa matkamme